Wykonanie
Myślę, że ten krem powinien z łatwością znaleźć swoich wielbicieli. Przepis znalazłam u
Magdy . Smaczna - polecam!
Składniki:500 g
pieczarek500 g
ziemniaków2
cebulkisól,
pieprzewentualnie kostka drobiowa
wodanatka pietruszkiSposób przygotowania:1. Obieramy warzywa.
Ziemniaki gotujemy w wodzie z dodatkiem
soli lub kostki drobiowej.(ilość wedle uznania - byle nie za dużo bo krem będzie za rzadki)2.
Cebulę siekamy,
pieczarki kroimy na talarki i dusimy na patelni, aż zmiękną.3. Pod koniec gotowania się
ziemniaków dodajemy
cebulę i
pieczarki (kilka uduszonych plasterków
pieczarek można odłożyć do dekoracji).4. Całość gotujemy jeszcze chwilę, następnie blenderujemy, doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem. Podajemy z ulubionymi dodatkami -
groszkiem ptysiowym, grzankami (np. ziołowymi),
natką pietruszki.Smacznego!!!