ßßß
 
            
         Składniki:brzoskwinieZalewa (proporcje):1 litr wody1-2 szklanki cukru (w zależności, czy wolimy bardziej lub mniej słodkie)1/4 łyżeczki kwasku cytrynowegoSposób przygotowania:1. Brzoskwinie umyć, obrać, przekroić na pół i wypestkować. Można też owoce zalać gorącą wodą i za chwilkę obrać - wtedy skórki szybko schodzą.2. Zagotować syrop, włożyć do syropu partiami brzoskwinie i gotować 2-3 minuty, jeśli brzoskwinie są miękkie, a 5 minut jeśli są twarde. Brzoskwinie wyłowić łyżką cedzakową, ułożyć w przygotowanych słoikach, zalać syropem. Słoiki zakręcić i pasteryzować ok. 15 minut.Smacznego!!!
Składniki:brzoskwinieZalewa (proporcje):1 litr wody1-2 szklanki cukru (w zależności, czy wolimy bardziej lub mniej słodkie)1/4 łyżeczki kwasku cytrynowegoSposób przygotowania:1. Brzoskwinie umyć, obrać, przekroić na pół i wypestkować. Można też owoce zalać gorącą wodą i za chwilkę obrać - wtedy skórki szybko schodzą.2. Zagotować syrop, włożyć do syropu partiami brzoskwinie i gotować 2-3 minuty, jeśli brzoskwinie są miękkie, a 5 minut jeśli są twarde. Brzoskwinie wyłowić łyżką cedzakową, ułożyć w przygotowanych słoikach, zalać syropem. Słoiki zakręcić i pasteryzować ok. 15 minut.Smacznego!!!