ßßß Cookit - przepis na Żeberka w sosie własnym

Żeberka w sosie własnym

nazwa

Wykonanie

Przepis wykorzystałam już wiele ra z y, chętnie do niego wracam, ponieważ żeberka wychodzą bardzo smaczne. Pomysł pochodzi z internetu, ale źródła nie podam, ponieważ p rz epis przepisałam bezpośrednio do zeszytu.
Składniki:
70 dag żeberek
1 duża cebula
czosnek granulowany
1 łyżka margaryny
3 łyżki oleju
przyprawa do żeberek
sól, pieprz
Sposó b przygotowania:
1. Myjemy żeberka, osuszamy i porcjujemy. Posypujemy przyprawą do żeberek, czosnkiem granulowanym, solą i pieprzem i wkładamy do lodówki (minimum 2 godziny do 24 godzin).
2. Na patelni rozgrzewamy olej i margarynę. Mięso rumienimy na rozgrzanym tłuszczu.
3. Do rondla dodajemy posiekaną cebulę, żeberka i razem smażymy, aż cebula się zarumieni. Wlewamy 1,5 szklanki wody i całość dusimy do miękkości. W międzyczasie u zupełniamy wodę. Doprawiamy do smaku.
Smacznego!!!
Źródło:http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2013/04/zeberka-w-sosie-wasnym.html