Wykonanie
Przepis wykorzystałam już wiele ra z y, chętnie do niego wracam, ponieważ
żeberka wychodzą bardzo smaczne. Pomysł pochodzi z internetu, ale źródła nie podam, ponieważ p rz epis przepisałam bezpośrednio do zeszytu.
Składniki:70 dag
żeberek1 duża
cebulaczosnek granulowany1 łyżka
margaryny3 łyżki
olejuprzyprawa do
żebereksól,
pieprzSposó b przygotowania:1. Myjemy
żeberka, osuszamy i porcjujemy. Posypujemy
przyprawą do
żeberek,
czosnkiem granulowanym,
solą i
pieprzem i wkładamy do lodówki (minimum 2 godziny do 24 godzin).2. Na patelni rozgrzewamy
olej i
margarynę.
Mięso rumienimy na rozgrzanym tłuszczu.3. Do rondla dodajemy posiekaną
cebulę,
żeberka i razem smażymy, aż
cebula się zarumieni. Wlewamy 1,5 szklanki
wody i całość dusimy do miękkości. W międzyczasie u zupełniamy
wodę. Doprawiamy do smaku.Smacznego!!!