ßßß
 
            
         Składniki:3,5 kg cukinii z miękką łupką1 kg cebuli5 dużych papryk1 kg koncentratu / przecieru pomidorowego1/4 szklanki octu0,5 kg cukru2 łyżki przyprawy curry2 łyżki słodkiej mielonej paprykisólSposób przygotowania:1. Cukinię i cebulę pokroić w kostkę, nasolić w osobnych naczyniach - do cukinii dodajemy 4 łyżki soli, a do cebuli 2 łyżki soli. Odstawić na 6 godzin.2. Cukinię i cebulę razem wymieszać (łącznie z sokiem, które puściły). Dodać pokrojoną w kostkę paprykę, cukier i ocet, gotować 15 minut.3. Po tym czasie dodać koncentrat, curry i mieloną paprykę, całość dokładnie wymieszać i gotować jeszcze parę minut.4. Gorące leczo przełożyć do umytych słoików, zakręcić i postawić do góry nogami, by wieczka chwyciły. Lecza w słoikach nie pasteryzujemy.
Składniki:3,5 kg cukinii z miękką łupką1 kg cebuli5 dużych papryk1 kg koncentratu / przecieru pomidorowego1/4 szklanki octu0,5 kg cukru2 łyżki przyprawy curry2 łyżki słodkiej mielonej paprykisólSposób przygotowania:1. Cukinię i cebulę pokroić w kostkę, nasolić w osobnych naczyniach - do cukinii dodajemy 4 łyżki soli, a do cebuli 2 łyżki soli. Odstawić na 6 godzin.2. Cukinię i cebulę razem wymieszać (łącznie z sokiem, które puściły). Dodać pokrojoną w kostkę paprykę, cukier i ocet, gotować 15 minut.3. Po tym czasie dodać koncentrat, curry i mieloną paprykę, całość dokładnie wymieszać i gotować jeszcze parę minut.4. Gorące leczo przełożyć do umytych słoików, zakręcić i postawić do góry nogami, by wieczka chwyciły. Lecza w słoikach nie pasteryzujemy. Smacznego!!!
Smacznego!!!