Wykonanie
            Trzy lata temu natknęłam się w internecie na świetny przepis. Szukałam chwilę by móc odnieść się do autora przepisu ale niestety jest ich mnóstwo i każdy inny. Dlatego też przedstawiam Wam przepis na 
ogórki w 
curry. W ubiegłym roku miałam nadmiar 
cukinii więc również zrobiłam jak 
ogórki.

Składniki:4 kg 
ogórków lub 
cukinii6 
cebul3 filiżanki 
cukru2 filiżanki 
octu2 łyżki 
soli1 torebka 
przyprawy curryOgórki umyć, pokroić w plasterki, 
cebulę obrać, pokroić w piórka. Warzywa wymieszać z 
octem, 
cukrem, 
solą i 
przyprawą curry. Odstawić na 3 godziny (Ważne!). Przemieszać 
między czasie. Po upływie 3 godzin wymieszać i wkładać do słoików. Na wierzch wlać powstałą zalewę tak by przykryły 
ogórki (po 2 łyżki stołowe wystarczy). Zakręcić i pasteryzować 15 minut.
Ogórki kroiłam ze skórką, natomiast 
cukinię obrałam, przekroiłam wzdłuż na 4 części, pozbyłam się gniazd nasiennych i wówczas kroiłam w plastry. Jeżeli są 
młode cukinie wystarczy przekroić na połowę.