ßßß
Składniki:kawałek dowolnej kiełbasykilka pieczarek2 jajkazielona cebulkasólolej do smażeniaSposób przygotowania:1. Pieczarki oczyszczamy, obieramy i kroimy w plasterki.2. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju aż się zarumieni. Zdejmujemy z patelni kiełbasę i dodajemy pieczarki. Dusimy aż woda z nich wyparuje.3. Do przygotowanych pieczarek z powrotem wrzucamy kiełbasę, dodajemy posiekaną zieloną cebulkę, wbijamy jajka, doprawiamy i mieszamy całość aż się ładnie zetnie.Smacznego!!!A ponieważ wczoraj przypadał Światowy Dzień Pieczarek zapraszam Was jeszcze do mojego bufetu:1. Jajka faszerowane pieczarkami2. Sałatka z pieczarkami3. Sos pieczarkowy4. Krokiety ze słodką kapustą i pieczarkami5. Sałatka pieczarkowo-paprykowa do słoików6. Sałatka pieczarkowo-paprykowa z szynką7. Pizza domowa z sałatką pieczarkowo-paprykową8. Łazanki ze słodką kapustą i pieczarkami