Jajecznica z pieczarkami

nazwa

Wykonanie

Pyszna jajecznica dla miłośników pieczarek!!!
Składniki:
kawałek dowolnej kiełbasy
kilka pieczarek
2 jajka
zielona cebulka
sól
olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Pieczarki oczyszczamy, obieramy i kroimy w plasterki.
2. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju aż się zarumieni. Zdejmujemy z patelni kiełbasę i dodajemy pieczarki. Dusimy aż woda z nich wyparuje.
3. Do przygotowanych pieczarek z powrotem wrzucamy kiełbasę, dodajemy posiekaną zieloną cebulkę, wbijamy jajka, doprawiamy i mieszamy całość aż się ładnie zetnie.
Smacznego!!!
A ponieważ wczoraj przypadał Światowy Dzień Pieczarek zapraszam Was jeszcze do mojego bufetu:
1. Jajka faszerowane pieczarkami
2. Sałatka z pieczarkami
3. Sos pieczarkowy
4. Krokiety ze słodką kapustą i pieczarkami
5. Sałatka pieczarkowo-paprykowa do słoików
6. Sałatka pieczarkowo-paprykowa z szynką
7. Pizza domowa z sałatką pieczarkowo-paprykową
8. Łazanki ze słodką kapustą i pieczarkami
Źródło:http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2012/04/jajecznica-z-pieczarkami.html