Łosoś ma to coś :) A ten makaron robiłam pierwszy raz...I na pewno nie ostatni!!! Po prostu niebo w gębie!!! Dodatkowym plusem jest to, że danie nie wymaga dużo czasu, w zasadzie dłużej gotuje się makaron niż przygotowuje się sos:) Przepis pochodzi z broszurki Biedronki (sierpień 2008).Składniki:50 dag makaronu spaghetti200 g serka mascarpone20 dag wędzonego łososia (użyłam ścinek)sok z cytryny1 łyżka oliwy lub oleju2 łyżki posiekanego koperkupieprzSposób przygotowania:1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie.2. W międzyczasie robimy sos: na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy łososia, następnie dodajemy serekmascarpone i mieszamy. Kiedy serek się rozpuści dodajemy sok z cytryny, pieprz i koperek.3. Gotowy sos mieszamy z makaronem i podajemy.SMACZNEGO :)