Wykonanie
Od kilku dni mój mężczyzna powtarzał mi, że ma wielką ochotę na
łososia - tak więc ja - lubiąca sprawiać mu kulinarne przyjemności przygotowałam na obiad pyszne, lekkie spaghetti z naszą ulubiona
rybką w
śmietanowym sosie. Robiłam to danie pierwszy raz i muszę przyznać, że wyszło całkiem nieźle :) Kochany mój ubolewał z powodu braku dokładki (teraz już wiem, że następnym razem zrobię większa porcję:)

Potrzebne są:-
makaron spaghetti 300 g- około 150 g
wędzonego łososia- 300 g
śmietany 18%- ząbek
czosnku-
sok z cytryny- starta skórka z połowy
cytryny- świeży
koperek (odrobina do smaku)-
sól-łyżka
oliwyGotujemy
makaron w osolonej wodzie al dente.Na patelni rozgrzewamy
oliwę, wrzucamy posiekany
czosnek.
łososia dzielimy na małe kawałki - kroimy nożem lub rozdzielamy widelcem. Na patelnie wlewamy
śmietanę, dodajemy
sok z cytryny (ja dałam 3 łyżki) i
koperek. Gotujemy chwilę na małym ogniu. Dodajemy kawałki
łososia, mieszamy.Sos przelewamy do odcedzonego
makaronu i całość mieszamy.Na koniec posypujemy startą
skórką z cytryny i delektujemy się pysznym smakiem :)