Robiłam te piwne kotlety po raz pierwszy już jakiś czas temu, ale na pewno jeszcze do nich wrócę. Aromat piwa jest doskonale wyczuwalny zarówno podczas pieczenia jak i jedzenia :) Jeśli ktoś jest miłośnikiem tego złotego napoju, kotlety powinny przypaść mu do gustu :)Składniki:1 jajkopół szklanki dowolnego jasnego piwasól, pieprzbułka tarta do panierowaniazioła prowansalskieząbek czosnkupół szklanki gęstej śmietany 18%Sposób przygotowania:2. Do piwa dodajemy sól, pieprz, zioła prowansalskie oraz drobno posiekany czosnek. W tak przygotowanej marynacie zanurzamy kotlety i odstawiamy do lodówki na 1 godzinę.3. Po wyciągnięciu kotletów posypujemy je pieprzem i solą oraz panierujemy kolejno w rozmieszanym jajku oraz bułce tartej. Smażymy na złoto.4. Do śmietany dodajemy zioła prowansalskie. Na usmażone kotlety dajemy po łyżce śmietany i rozprowadzamy równomiernie.SMACZNEGO :)Źródło: Majanowe pieczenie