Wykonanie

Dzisiaj obiad w wydaniu klasycznym :)Zwykły, tradycyjny kotlet
schabowy. Niby nic, a występuje niemal w każdym domu.Sprawdza się zawsze na przyjęciach, weselach i innych uroczystościach.Składniki:kotlety
schabowe ( ilość zależy od tego ile potrzebujemy. U mnie 6 )2
jajka2 łyżki
śmietany 18%bułka tarta do obtoczenia
mąka do obtoczenia
sól,
pieprzPrzygotowanie:Rozbite kotlety posypujemy
solą i świeżo zmielonym
pieprzem.Potrzebujemy 3 miski. W jednej mieszamy
jajka ze
śmietaną. Do drugiej wsypujemy
mąkę, a do trzeciej
bułkę tartą.Kotlety maczamy kolejno w
mące, jajeczno-śmietanowej
masie i
bułce tartej. Smażymy na gorącym
oleju, z obu stron na złoty kolor.



Kategorie: