Proste ciasto na pizzę z dodatkiem mąki żytniej.Składniki:300 g mąki pszennej150 g - 200 g mąki żytniej razowej1 paczka suszonych drożdży1 łyżeczka soli (niepełna)1 łyżeczka cukru2 - 3 łyżki oliwy z oliwekok. 1 szklanki letniej wody (tyle ile ciasto pochłonie)Na stolnicy wymieszać wszystkie sypkie produkty: oba rodzaje mąki, drożdże, cukier i sól. Dodać olej i powoli wlewać wodę mieszając powstałe ciasto ręką lub "sikając" nożem. Zagnieść ciasto i odstawić przykryte w ciepłym miejsce na ok. 45 min., do wyrośnięcia.Ciasto rozwałkować i dać swoje ulubione dodatki. Ja użyłam mój ulubiony sos pomidorowy, mozzarellę, ser żółty, wędlinę, paprykę czerwoną i oliwki. Po upieczeniu posypałam rukolą.Piec w dobrze piekarniku rozgrzanym do t emperatury 220 - 250°C przez ok 10 min.Smacznego :)