Pizza Bianca, czyli ziemniaczana pizza Garego z dodatkiem anchois i rukoliSkładniki:1 obrany i rozgnieciony ząbek czosnku2 + 2 gałązki rozmarynu4 łyżki oliwy z oliwek1 średni ziemniak cienko pokrojony w plastry200 g sera parmezan, startego na tarce o grubych oczkach60 g mozzarelli pokrojonej w luźne kawałki6 filetów anchoisgałązki rukoli do przybraniasól morska lub kamiennaDo miseczki wlać 4 łyżki oliwy z oliwek, dodać rozgnieciony ząbek czosnku i 1 gałązkę rozmarynu.Rozwałkowane ciasto na pizzę posmarować przyprawioną oliwą, rozłożyć równomiernie potarty żółty ser, zostawiając wolny 1 cm od brzegu pizzy. Na serze rozrzucić listki rozmarynu z pozostałych 2 gałązek, ułożyć plastry ziemniaka, całość posmarować przyprawioną oliwą i posypać solą.Piec w dobrze rozgrzanym piekarniki do temperatury 250 ° C przez ok 5 min.Po wyciągnięciu posmarować przyprawioną oliwą, posypać mozzarellą, rozłożyć filety anschois i udekorować rukolą.Smacznego :)Źródło przepisu: MasterChef Australia