Wykonanie

Uwielbiam pesto ! Mogłabym je jeść ze wszystkim. Pesto doskonale smakuje wymieszane z gorącym
makaronem i posypane odrobina świeżo startego
parmezanu. Grillowana
pierś z kurczaka nabiera charakteru, gdy ją posmarujemy pesto. A nie wspominam już o ciepłym toście posmarowanym tym sosem... Aromat, który się roztacza wokół bezcenny :-).A Wy macie swoje pomysły na wykorzystanie pesto ?Jeśli przygotujesz ten przepis, zrób zdjęcie, zamieść je pod tym przepisem przy pomocy żółtego przycisku Cook'd i weź udział w konkursie:


Pesto z
rukoliSkładniki:50 g
rukoli3 łyżki
orzeszków ziemnych3 łyżki świeżo starego
parmezanu2 ząbki
czosnku1/2 szklanki
oliwysól morska

Wykonanie:Orzeszki prażymy na suchej patelni na średnim ogniu przez około 5 minut.
Rukolę dokładnie myjemy i osuszamy.Składniki na pesto, oprócz
parmezanu, wkładamy do blendera i blendujemy. Na koniec dodajemy
ser i wszystko razem mieszamy..
