Wykonanie
Chorizo a la cidra, to przekąska z kuchni hiszpańskiej, a dokładnie pochodzi z kuchni asturyjskiej. Na ten przepis trafiłam wertując wpisy na tym portalu .Do przygotowania użyłam polskiego Cydru Lubelskiego, a efekt był naprawdę pyszny;) Chorizo nabrało lekko słodkawego smaku, na tyle intrygującego, że musiałam wyjść z kuchni, żeby nie zjeść całej przygotowanej porcji. Spróbowałam również rosołu, w którym
kiełbasa była gotowana i z nim podaje się gorące chorizo. W rosołku można moczyć kawałki
chleba i zajadać.Polecam tak przygotowane chorizo jako dodatek do
wina lub świetny zamiennik niezdrowych przekąsek do
piwa.



Składniki:
kiełbasa chorizo paprykowa (surowa lub miękka chorizo, ale nie twarda wędzona)cydr lubelski2
listki lauroweświeże, chrupiące
pieczywo jako dodatekPrzygotowanie:Chorizo pokroić w grube plastry, przełożyć do garnka i dodać
listki laurowe i tyle cydru, aby zakrył
kiełbasę.Gotować na wolnym ogniu, aż chorizo będzie miękkie.SmacznegoJeśli szukasz przepisu na pikantne przekąski, zobacz również:
kokosowe krewetki z salsą
mangomini tartinki z
ciasta francuskiegoprażone
migdały z
paprykąp apryczki jalapeño faszerowane
tuńczykiem