ßßß

Składniki:500 g mięsa z kurczaka (pierś, udka) - użyłam 5 udek bez skóry i kości2 jajka eko1/2 szklanki płatków jaglanych (może być bułka tarta) lub czerstwa kajzerkakilka gałązek koperku1 mała dymka ze szczypiorkiemsól, pieprz do smakuolej kokosowy lub rzepakowy do smażeniabułka tarta do panierowania kotletówPrzygotowanie:Mięso, koperek i dymkę zmielić w maszynce do mięsa.Do zmielonego mięsa dodać jajka, płatki jaglane, doprawić solą i pieprzem .Masę mięsną odstawić na kilkanaście minut do lodówki, aby płatki spęczniały. Dzięki temu formowanie kotletów będzie łatwiejsze.Kotlety formować mokrymi dłońmi i panierować w bułce tartej.Smażyć kotlety po 2 minuty z każdej strony, następnie dopiekać w piekarniku przez 10 minut w temp. 200 stopni.Smacznego