Wykonanie
Robiąc zakupy omyłkowo kupiłam spód do pizzy, zamiast
ciasta francuskiego. O swojej pomyłce dowiedziałam się, gdy zaczęłam przygotowywać obiad. Planowałam upiec paszteciki z
soczewicą, a ze
spodu do pizzy raczej by nie wyszły;) Po szybkim przeglądzie lodówki, zdecydowałam zrobić pizzę. Nie miałam
sosu pomidorowego, więc użyłam dobrego, esencjonalnego
ketchupu.Musiałam zrobić 3 wersje pizzy, bo w mojej rodzinie każdy lubi inną. Mimo, że pizze przygotowane zostały z gotowego ciasta, były pyszne.

Składniki na
spody do pizzy:opakowanie ciasta do pizzy
ketchup (dodałam
ketchup Fanex nr VII)1 duża kulka
mozzarellisuszone oreganoMini pizza wersja dziecięca:
czarne oliwkiMini pizza wersja męska:
kiełbasa pepperoni
chilliMini pizza wersja damska:
tuńczyk (z puszki w sosie własnym)
czerwona cebulkaczarne oliwkichillikaparyPrzygotowanie:Z ciasta na pizzę wyciąć koła o średnicy 10 cm (w tym celu użyłam wykrawacza do pierogów).Na każdy kawałku ciasta rozsmarować łyżeczkę
ketchupu i posypać
oregano.
Mozzarellę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, połowę
sera rozłożyć na spodach do pizzy.Rozłożyć pozostałe składniki pizzy, następnie posypać mini pizze pozostałą
mozzarellą.Ułożyć mini pizze na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Piec ok. 12 minut w temp. 220 stopni.Smacznego

