Wykonanie
Kiszona kapusta to jeden z najbardziej prozdrowotnych produktów naszej kuchni. W okresie jesienno-zimowy surówkę z
kapusty kiszonej robię prawie codziennie. Jest ona o wiele zdrowsza od mrożonek czy warzyw przywożonych z dalekich
krajów.W każdy dom ma swój ulubiony przepis na tą surówkę. U mnie bazą jest dobrej jakości
kapusta kiszona i
olej lniany budwigowy. Aby surówka nie znudziła się rodzinie, dodaję w rożnych proporcjach: tartą
marchew,
dymkę,
cebulkę,
paprykę,
rzodkiewkę,
koperek,
natkę pietruszki,
suszoną żurawinę,
rodzynki.

Składniki:30 dkg
kapusty kiszonej1 mała
czerwona cebula1
marchew1 łyżka
cukru trzcinowegokilka gałązek
koperku3 łyżki
oleju lnianego budwigowegoPrzygotowanie:Z
kapusty kiszonej odcisnąć z nadmiar soku. Pokroić
kapustę na mniejsze kawałki, następnie posypać
cukrem .
Marchew zetrzeć na tarce,
cebulę pokroić w kosteczkę,
koperek posiekać.Surówkę dokładnie wymieszać, odstawić aby smaki się zmieszały.Przed podaniem polać surówkę
olejem lnianym .Smacznego