Wykonanie
Dużo dziś gotowałam, robiłam zdjęcia na bloga (choć światło było marne). Tak po prawdzie to fotograf ze mnie marny, ale mąż podszkala, więc może się podciągnę w tej dziedzinie. Dobre zdjęcie to skarb, wystarczy za tysiąc słów opisujących potrawy.Nie tracąc czasu przechodzę do przepisu na krem z białych warzyw. To zupa o bardzo delikatnym smaku, dodatki jeszcze ją uszlachetniają. Jeśli ktoś nie lubi
łososia w zupie, to można go pominąć - zupa nadal będzie wspaniała. Co do
oliwy truflowej i
kolendry, upieram się żeby je dodać. Jeśli nie posiadacie takiej
oliwy (zakładam, że nie jest to produkt pierwszej potrzeby), to niech to nie przeszkodzi w przygotowaniu tego pysznego kremu.Zupę można podawać z
bagietką, grzankami lub bez dodatków.

Składniki:1 duży
seler2
cebule średniej wielkości1 średni
por - tylko biała część3
ziemniaki2 duże
pietruszkisólDodatki:
łosoś wędzonyoliwa truflowa
kolendraPrzygotowanie:Warzywa obrać i pokroić na cienkie plastry. Przełożyć warzywa do garnka i dodać tyle
wody, aby przykryła warzywa. W trakcie gotowania uzupełniać
wodę, ugotować warzywa do miękkości.Po przestudzeniu zupę zmiksować i posolić.Po wlaniu na talerz krem uzupełnić dodatkami.