Wykonanie

Sałatki.. sałatki.. sałatki... już nie jeden raz
pisałam, że jestem ich wielką fanką, a moja rodzinka nie wybrzydza, tylko jeszcze zachęca do ich przygotowania. Co bym nie połączyła i pomieszała, zajada ze smakiem :) Tym razem przygotowałam
sałatkę pieczarkowo-
paprykową z kolorowym tortellini nadzianym
szynką.
Sałatka bardzo sycąca, doskonała zarówno na śniadanie do pracy czy szkoły, obiad, kolację, czy dodatek do
mięs,
kiełbas z grilla. Polecam :)Składniki- 125 gram tortellini z
szynką- 20 dkg
pieczarek- 2
papryki kolorowe ( u mnie zielona i czerwona )- 0.5 pęczka
koperku-
zielona cebulka-
sól,
pieprz,-
majonezWykonaniePierożki tortellini gotuję w/g przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie z dodatkiem łyżki
oliwy. Odcedzam, przelewam zimną
wodą i zostawiam na sicie do ostygnięcia i osączenia.Oczyszczone
pieczarki gotuję w wodzie ok. 12-15 minut, odcedzam i studzę.
Papryki i ostudzone
pieczarki kroję w kostkę, dodaję tortellini i posiekane
natki koperku i
cebulki.Całość przyprawiam
solą,
pieprzem i mieszam z łyżką
majonezu.Gotową
sałatkę odstawiam w chłodne miejsce, na pół godzinki aby smaki się przegryzły.Tak przygotowaną
sałatkę podałam w wersji obiadowej w towarzystwie grillowanych
piersi z kurczaka i opiekanych na patelni grillowej tostów
czosnkowych.Smacznego :)