Wykonanie

Skrzydełka duszone z
pieczarkami i
cebulką to delikatne, bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu danie.Polecam :)Składniki- 9 skrzydełek z
kurczaka- 25 dkg.
pieczarek- 1 duża
cebula- 2 ząbki
czosnku-
sól, domowa
wegeta,
papryka mielona,
majeranekWykonanie
Cebule kroję w półplasterki,
czosnek siekam, podsmażam na szerokiej i głębokiej patelni, do
cebuli i
czosnku dodaję oczyszczone i pokrojone w grube plastry ( ćwiartki )
pieczarki. Następnie do zawartości patelni dodaję oczyszczone i pozbawione lotek skrzydełka z
kurczaka. Posypuję je domową
wegetą,
papryka i
majerankiem. Zalewam gorącą, przegotowaną
wodą mniej więcej do połowy skrzydełek i całość duszę na wolnym ogniu do miękkości
mięsa. ( ok.30-40 minut )Podaję z
kaszą,
ryżem lub
ziemniakami i oczywiście z ulubiona surówką.Smacznego :)
