Wykonanie

Delikatne, soczyste roladki
z piersi kurczaka z
szynką i
serem.Smakują wszystkim a najbardziej dzieciom :)Składniki na 8 roladek :- 2 duże podwójne
piersi z kurczaka-
szynka ( najlepiej konserwowa ) 8 plastrów-
ser żółty 8 plastrów- 2
jaja-
mąka,
bułka tarta-
czosnek mielony- domowa
wegetaWykonanie
Piersi z kurczaka kroję na kotlety ( każdą pojedynczą pierś na dwa ), rozkładam folię spożywczą i rozbijam na cienkie płaty. Na kazdy kawałek
mięsa wykładam plaster
szynki i
sera. Zwijam w roladki. Panieruję w
mące, roztrzepanych jajkach i
bułce tartej. (
jajka doprawiam obficie
czosnkiem i
wegetą ).Smażę na mocno rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia. W międzyczasie rozgrzewam piekarnik i po usmażeniu roladek, wkładam je na kilka minut ( aby doszły) do lekko nagrzanego piekarnika.Po takim potrzymaniu w piecu, są najsmaczniejsze, bo wypływa z nich
serek,który ciągnie się jak na najlepszej pizzy :)Podaję najczęściej z ziemniaczkami puree i dowolną
sałatką.Smacznego :)