Wykonanie

Wiosna, wiosna ! Piękna pogoda sprzyja do rozpoczynania czegoś nowego,więc i ja postanowiłam spełnić swoje marzenia i nareszcie zacząć pisać bloga.U mnie dziś pyszna zupka kalafiorowa,która smakuje wszystkim domownikom. Wiosenna a jednak pożywna.Składniki- skrzydło z
indyka-
kalafior-
marchewka 2 szt.-
pietruszka korzeń- kawałek
selera- kawałek
pora-
koperek-
sól, domowa
wegeta-
śmietana 12%WykonanieSkrzydło z
indyka dziele na połowę, wkładam do dużego garnka, zalewam
wodą,dodaję trochę
soli i gotuję do miękkości.Kiedy jest już miękkie,dodaję rozdrobiony na różyczki
kalafior, pokrojonego w cienkie plasterki
pora i resztę warzyw pokrojonych w kosteczkę.Gotuję około pół godziny.Po tym czasie doprawiam zupkę
wegetą, dodaję
śmietanę i posypuję obficie
koperkiem.Gotowe.Podaję z ugotowanym osobno
makaronem.Przepis bardzo prosty i znany, ale postanowiłam od czegoś zacząć.A teraz pokażę Wam kawałek wiosny w moim ogrodzie :)








A oto mój pomocnik :)


A u Was jak wygląda dzisiejszy wiosenny dzień ?