Zapraszam na przystawkę z jednego z moich ulubionych warzyw, którym jest cukinia. Towarzyszą jej wspaniałe oliwki oraz ser feta.Źródło ?Natchnienie i apetyt !Składniki:1 młodacukinia (dla jednej porcji - opcjonalnie)1 garść zielonych oliwek1 garść czarnych oliwek100 g sera feta1 garść świeżej bazylii2 łyżki uprażonego słonecznika4 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia1 szczypta soli morskiej (uwaga słony ser !)1 szczypta pieprzu1/2 cytrynyWykonanie:Cukinię umyć, osuszyć, pokroić w cienkie paski wzdłuż, skropić oliwą i podsmażyć z obydwóch stron na patelni grillowej bądź innej. Oliwki przekroić na pól (dowolna koncepcja), listki bazylii pokroić w mini paseczki, ser feta na małe kawałki. Na talerzu ułożyć usmażoną cukinię i ozdobić przygotowanymi składnikami. Na koniec posypać uprażonym słonecznikiem i skropić oliwą oraz sokiem z cytryny.Przystawka gotowa.Smacznego.