Wykonanie

Śniadanie dla osób dbających i o zdrowie i o urodę :)Zbliża się wiosna (po ciężkiej zimie ;)), wiec chcemy bardziej zadbać o kondycję naszej cery, więc jednym z lepszych sposobów na to jest sięganie po produkty bogate w witaminy, a świeży
seler naciowy jest bogaty w witamy C, E i B-kompleks, łącznie z kwasem foliowym i wit. PP. Również takim eliksirem młodości jest
oliwa z pierwszego tłoczenia. Aby śniadanie nie było zbyt nudne jako dodatek polecam
jajko na okoliczność zbliżających się Świąt Wielkanocnych :)Zapraszam.Składniki:5
łodyg selera naciowego1 łyżka
oliwy2 łyżki
jogurtu naturalnegoszczypta
soli morskiejszczypta
pieprzuChleb pszenno - żytni z ziarnami (własny wypiek, podany na moim blogu)
masło (do smarowania)1
jajko gotowaneWykonanie:
Łodygi selera dokładnie myjemy, a następnie pozbywamy się nitek wzdłuż obrywając z końcówką. Kroimy w poprzek na małe kawałeczki i w miseczce mieszamy z
oliwą,
jogurtem,
solą i
pieprzem.
Jajko gotujemy około 5 minut, tak aby je nie przegotować i żeby było lekko miękkie.
Chleb smarujemy delikatnie
masłem, a następnie nakładamy naszą
selerową sałatkę, a na wierzch pokrojone
jajko (
jajka nie
solę, ponieważ
sól mam już w
sałatce)Polecam gorąco.



Smacznego.