Wykonanie
![](/Data/Images/wino-francja-kuchnia.blogspot.com\2013_slash_10_slash_klasyczny-francuski-omlet/l/38268545.JPG)
Czego pragniemy najbardziej w sobotni i niedzielny poranek ?OMLETU ! :)Składniki:4
jajka30-40 g
masła1-2 szczypty
soli morskiej1 szczypta
pieprzu1 łyżka
szczypiorkuWykonanie:Rozgrzać patelnię wraz z
masłem (najlepiej żeliwną bądź ceramiczną z możliwością drapania po jej powierzchni. Do osobnej miski wbić 4
jajka, przyprawić, dodać
szczypiorek, wymieszać. Powoli wlewać na patelnię masę jajeczną i, pomagając sobie drewnianą łyżką, formować omlet, a następnie przełożyć go na talerz. Po rozkrojeniu, w środku powinien być delikatny i miękki.
![](/Data/Images/wino-francja-kuchnia.blogspot.com\2013_slash_10_slash_klasyczny-francuski-omlet/l/-1405950917.JPG)
![](/Data/Images/wino-francja-kuchnia.blogspot.com\2013_slash_10_slash_klasyczny-francuski-omlet/l/2045327008.JPG)
Smacznego.