Błyskawiczne danie.Składniki:ziemniaki - 5 szt.cebula czerwona (może być dowolna)czosnek - 2 ząbkimasło - 50 gmleko - 5 łyżeksól morska - 1 łyżeczkapieprz - szczyptagałka muszkatołowa świeżo starta - szczyptanatka pietruszki - kilka gałązekWykonanie:Gotujemy obrane, umyte i pokrojone na ćwiartki ziemniaki w osolonej wodzie razem z cebulą pokrojoną również na ćwiartki, czosnkiem, pieprzem oraz świeżo startą gałką muszkatołową. Po 15-20 minutach gdy warzywa będą już miękkie odcedzamy wodę, dodajemy masło, mleko i miksujemy blenderem na aksamitny krem. Ozdabiamy świeżą natką pietruszki.To danie może posłużyć jako przepyszny dodatek do ryb, mięs oraz rożnego rodzaju gulaszów, choć samo w sobie już jest dobre, wystarczy odpowiednia do tego sałatka.Smacznego.