ßßß
Składniki (na 12 szt.):1,5 szklanki mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka sody1,5 łyżeczki przyprawy korzennej do piernikaszczypta soli2 jajka3/4 szklanki brązowego cukru1 szklanka puree dyniowego3/4 szklanki olejuDekoracja:150 g naturalnego serka o obniżonej zawartości tłuszczu (użyłam tego)2 łyżki cukru pudrugarść posiekanych orzechówPrzygotowanie:1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C.2. Mąkę, proszek i sodę przesiać do miski, dodać cukier, szczyptę soli i wymieszać.3. Następnie dodać składniki mokre: jajka, puree dyniowe i olej, wszystko razem dokładnie wymieszać.4. Foremki silikonowe lub papilotki napełniać do 2/3 wysokości.5. Piec ok. 20-22 min. Odstawić do wystygnięcia.6. Babeczki udekorować kleksem z serka wymieszanego z cukrem pudrem i posypać posiekanymi orzechami.