ßßß
Składniki potrzebne do kapusty zasmażanej:1 kg kapusty kiszonej1 duża cebulałyżka miodu lub cukrupieprz, liść laurowy i kilka ziaren ziela angielskiego na zasmażkę: 1/4 masła i dwie łyżki mąkiKapustę kiszoną przekładam na sitko i dokładnie przelewam wodą. Siekam ją na nieco mniejsze kawałki, żeby było łatwo mieszać. Następnie przekładam do garnka i zalewam wrzątkiem - tak żeby ją przykrył.Doprawiam listkiem laurowym, kilkoma ziarenkami pieprzu, kilkoma ziarenkami ziela angielskiego i cukremGotuję aż do miękkości (woda wyparuje) i w tym czasie drobno kroję cebulkę i przysmażam ją na maśle. Dodaję dwie płaskie łyżki mąki do cebuli i szybko mieszam - powstanie zasmażka (lekko zarumieniona).Zasmażkę z cebulą wlewam do kapusty i szybko mieszam. Gotuję jeszcze kilka minut ciągle mieszając.Smacznego:)