Wykonanie


Składniki:10 sporych
pieczarek1 drobno posiekana
cebulka5
pomidorów suszonych z zalewy, posiekanych w kosteczkę5 plasterków
szynki lub innej
wędliny, pokrojonej w kosteczkępół kulki
mozzarelli lub kilka plastrów
sera żółtegołyżeczka
koncentratu pomidorowegołyżka
sosu sojowegosól,
pieprz,
czosnek granulowany1
jajkoolej do smażeniaPrzygotowanie :Z oczyszczonych
pieczarek usunęłam nóżki, które posiekałam w kosteczkę i przesmażyłam z
cebulką,
szynką,
koncentratem pomidorowym i
sosem sojowym. Całość ostudziłam.Do wystudzonego farszu dodałam
suszone pomidory i
jajko. Całość doprawiłam
solą,
pieprzem i
czosnkiem, dokładnie wymieszałam.Do każdego kapelusza wkładałam kawałek
sera i trochę farszu, który przykrywałam kolejnym kawałkiem
sera.Piekłam około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.
