ßßß Cookit - przepis na Parówki w chlebie tostowym

Parówki w chlebie tostowym

nazwa

Wykonanie

Dzisiaj ciekawy pomysł na śniadanie lub kolację. Z zewnątrz chrupiące, z środkiem kryjącym ciągnący się ser i parówkę.
Składniki:
3 parówki, przekrojone na pół
6 plasterków sera żółtego
6 kromek chleba tostowego z odkrojonymi skórkami
bułka tarta (ok. 6 łyżek)
2 łyżki wiórków kokosowych
sól
pieprz
jajko
olej do smażenia
Przygotowanie:
Bułkę tartą wymieszałam z wiórkami kokosowymi, szczyptą soli i pieprzu.
Kromki chleba cienko rozwałkowałam.
Jajko rozmieszałam w miseczce.
Na każdą rozwałkowaną kromkę ułożyłam plasterek sera i pół parówki, zawinęłam w rulonik i panierowałam (obtaczałam najpierw w jajku, a potem w bułce z wiórkami).
Smażyłam z każdej strony do zezłocenia na rozgrzanej patelni.
Źródło:http://kulinarny-pamietnik.blogspot.com/2014/06/parowki-w-chlebie-tostowym.html