Wykonanie
Super przekąska na imprezę, świetnie sprawdzają się w towarzystwie różnego rodzaju dipów.

Składniki:0,5 kg
mąki (+odrobina do podsypywania)szklanka ciepłego (nie gorącego)
mlekasaszetka
suszonych drożdżypół łyżeczki
cukrujajko1/3 szklanki
oleju rzepakowego (+3 łyżki do smarowania paluchów)łyżeczka
solioregano,
bazylia lub inne ulubione
ziołaPrzygotowanie:Do
mleka wsypałam
drożdże i
cukier, dokładnie wymieszałam i odstawiłam na 10 minut.Do misy robota wsypałam
mąkę, dodałam
jajko,
olej,
przyprawy oraz
mleko z
drożdżami.Wszystko wyrobiłam na elastyczne, lśniące ciasto, przykryłam ściereczką i odstawiłam na godzinę do wyrośnięcia.Wyrośnięte ciasto chwilę zagniatałam i rozwałkowałam na placek o grubości 0,7 cm (w razie potrzeby podsypując
mąką), który pocięłam na paski o szerokości 1 cm.Każdy pasek posmarowałam delikatnie
olejem. Piekłam ok. 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.

