Wykonanie
Opublikowano 22 września 2012, autor: M.Sezon
jabłkowy w toku, więc przyrządzenie placków z
jabłkami jest wręcz wskazaneTrudno znaleźć osobę, której by nie smakowały.
Jabłka na placki powinny być lekko kwaskowate, choć słodkie odmiany też świetnie smakują w tej postaci (wtedy trzeba tylko pamiętać o ograniczeniu ilości
cukru). Oto przepis mojej mamy:
Czas przygotowania: ok. 30 minSkładniki:2
jaja0,5 l
mleka1 łyżka
cukrumąka4
jabłkasólolej rzepakowycukier puder (do posypania)Przygotowanie:Zmiksować
jaja,
mąkę i
cukier na gładką masę.
Jabłka pokroić w drobną kostkę i dodać ciasta. Wymieszać, dosolić do smaku.Smażyć placki na złoto, odsączyć papierowym ręcznikiem kuchennym nadmiar tłuszczu i posypać
cukrem pudrem. Najlepiej smakują gorące.Informacje o M.Gotowanie jest moją pasją odkąd pamiętam, a czas spędzony w kuchni odpręża mnie i pozwala na realizację moich szalonych, kulinarnych pomysłów. Oprócz gotowania relaks zapewniają mi medyczne thrillery Robina Cooka i dreszczowce Cobena. Polscy autorzy? J.L. Wiśniewski i A.Sapkowski! Nie jestem singielką, więc pysznymi potrawami rozpieszczam mojego chłopaka. Jeszcze nigdy nie skarżył się na jakość moich wypieków i obiadów, więc... może i Wam przysmakują? :)Zobacz wszystkie wpisy, których autorem jest M. →