Dzisiaj prezentuję chlebek, którym można zajadać się do woli. Bez mąki, za to z dużą ilością ziarenek, doprawiony bazylią i oregano - samo zdrowie. Wychodzi dosyć wilgotny i zdecydowanie lepiej smakuje na zimno niż zaraz po wyjęciu z piekarnika.Składniki:puszka odsączonej z zalewy i wypłukanej czerwonej fasoli3 jajkałyżeczka proszku do pieczenia2 łyżki oleju rzepakowegopół szklanki odtłuszczonego mleka granulowanegopół łyżeczki sody5 łyżek gęstego jogurtu naturalnegołyżeczka oreganołyżeczka suszonej bazylii2 łyżki ziaren siemienia lnianego (+ 1 łyżka do posypania)2 łyżki ziaren słonecznikałyżka sezamu (+ 1 łyżka do posypania)Przygotowanie:1. Fasolę zblendowałam na gładką masę, dodałam resztę składników i dokładnie wymieszałam.2. Całość przelałam do silikonowej "keksówki" i posypałam sezamem oraz siemieniem.3. Piekłam 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Przepis bierze udział w akcji