Wykonanie

Czas nadchodzącej sesji zawsze oznacza wielkie gotowanie i eksperymenty kulinarne. Nie ma to jak zacząć je od śniadania. Oto i są owsiane placuszki z dodatkiem
czosnku,
zielonych szparagów serka ricotta i prażonego
słonecznika. Zdrowo, pożywnie i w 15 minut. Idealne śniadanie na leniwą sobotę lub niedzielę. Możecie pominąć
jajko zastępując je mielonym
siemieniem lnianym.***Oatmeal pancakes with asparagus and
ricottaTime of forthcoming universities exams is always full of great cooking and culinary experiments . The best to start it from breakfast . Here it is oatmeal pancakes with garlic,green asparagus,
ricotta cheese and roasted sunflower. Healthy, tasty and ready in 15 minutes . The perfect breakfast on a lazy Saturday or Sunday. You can skip the egg replacing it with ground flax seeds .

czas przygotowania: ok. 15 minutCzego potrzebujesz na 1 porcję?1/2 szkl tradycyjnych
płatków owsianych1
jajko2 łyżki
wody1 ząbek
czosnku, zmiażdżony4
szparagi, umyte i pokrojone w małe kawałki (twarde końcówki usuwamy)1 łyżka
ziaren słonecznikaoliwa do smażenia
sól,
pieprzCo teraz?1. Uprażyć
słonecznik na suchej patelni.2. Następnie dodać
oliwę i podsmażyć
szparagi ok. 5 minut.3. Wymieszać
płatki,
jajko,
wodę,
czosnek,
sól,
pieprz i dodać usmażone
szparagi.4. Smażyć placki na odrobinie
oliwy lub bez tłuszczu na teflonowej patelni. Z każdej strony ok. 4 minuty.5. Wyłożyć je na talerz, dekorować
ricottą i uprażonymi
ziarnami słonecznika.***Oatmeal pancakes with asparagus and
ricottapreparation
time: 15 minutesWhat do you need for one serving ?1/2 glass of traditional oatmeal1 egg2 tablespoons water1 clove garlic, crushed4 asparagus, washed and cut into small pieces(hard ends removed)1 tablespoon of sunflower seeds
olive oil for fryingsalt and pepperWhat now?1 Roast sunflower in a dry frying pan .2 Then add the
olive oil and fry the asparagus about 5 minutes.3 Mix oatmeal,egg, water, garlic, salt and pepper and add the fried asparagus .4 Fry pancakes in a little
olive oil or on non- fat Teflon pan. On each
side for about 4 minutes.5 Put them on a
plate, garnish with
ricotta and roasted sunflower seeds .