Wykonanie
Dwa pomysły na prosty
pudding z
kaszy jaglanej, bez
mleka, bez
mąki, pełen
truskawek lub
kakao! Idealnie aksamitny i nieziemsko smaczny!***Millet choco&strawberyy
puddingTwo ideas for simple millet
pudding,no milk, no
flour, filled with strawberries or cocoa ! Perfectly velvet and outrageously delicious !
czas przygotowania: 25 minutCzego potrzebujesz na 2 porcje?1 szklanka
kaszy jaglanej (200 ml)3 szklanki
wodyprzegotowana
wodadowolne słodzidłodowolne dodatki: ja użyłam
truskawek - 6 na jedną porcję i
kakao - 1 łyżeczka, polecam też
wanilię,
cukier waniliowy,
banany,
wiórki kokosowe i wszystko co przyjdzie wam do głowy :)Co teraz?1. Zalać
kaszę wodą i gotować pod przykryciem ok. 15-20 minut, aż będzie miękka.2. Zmiksować na gładką masę. Jeżeli
pudding jest za gęsty dolejcie przegotowanej
wody. Dodać nasze dodatki i dokładnie zmiksować.P.S. Masę należy miksować ok. 3-4 minut dla uzyskania idealnie gładkiej konsystencji.
Millet choco&strawberyy
puddingpreparation
time: 25 minutesWhat do you need for 2 servings ?1 cup millet(200 ml)3 cups waterboiled waterany sweetenerAny extra ingredients : I've used strawberries - 6 per serving and cocoa - 1 teaspoon, I recommend a vanilla,vanilla sugar,
banana,coconut and everything that comes to your mind :)What now?1
Pour water over millet and cook, covered,about 15-20 minutes until soft.2 Blend until smooth . If the
pudding is too thick add boiled water. Add our additions and mix thoroughly .P. S. The millet should be mixed about 3-4 minutes to achieve a perfectly smooth consistency.