Wykonanie
Zapomniałam już jak pyszne mogą być najprostsze rozwiązania. Czasem wystarczą trzy składniki, żeby stworzyć niepowtarzalne danie, do którego z pewnością będziecie wracać. Słońce zamknięte w głębokim i ciepłym aromacie
suszonych pomidorów przypomina o nadchodzącym nieśmiało lecie.Ich lekko słodki smak flirtuje ze słoną
fetą, wnoszącą odrobinę orzeźwienia. Idealnie nadaję się tu też świeża
bazylia lub
rukola. Śmiało zatem! I wy zafundujcie sobie odrobinę lata.********************************************************************************Fussili with sun-dried tomatoes and
feta - 15 minutes I've already forgotten how delicious the simplest solution can be . Sometimes only three ingredients are enough to create a unique dish, which you will certainly get back to. Sun locked in a deep, warm aroma of sun-dried tomatoes reminds of an shyly upcoming summer. Their sweet taste is flirting with salty
feta cheese,which birngs a bit of refreshment to this composition. Also addition of f resh basil or arugula will be just perfect . Go on then! And
serve yourself a bit of summer.
czas przygotowania: 15 minutCzego potrzebujesz na 2 osoby?ok. 200 g dowolnego
makaronu (my użyliśmy pełnoziarnistego fussili)5
suszonych pomidorów, odsączonych z
oliwy i pokrojonych w paskiok. 100 g
sera feta, rozdrobnionego2 łyżki
oliwy z
suszonych pomidorówopcjonalnie: świeża
bazylia,
rukola,
oliwki,
kaparyCo teraz?1. Ugotuj
makaron al dente.2. Do gotowego
makaronu dodaj
fetę,
pomidory,
oliwę i ewentualnie inne dodatki.3. Wymieszaj wszystko i podawaj.
Fussili with sun-dried tomatoes and
feta - 15 minutespreparation
time : 15 minutesWhat do you need for 2 people ?200 g of any pasta (we used wholemeal fussili)5 dried tomatoes,drained of oil and choppedabout 100 g
feta cheese, crumbled2 tablespoons
olive oil with sun-dried tomatoesoptional: fresh basil, arugula, olives,capersNow what?1. Cook the pasta al dente.2. When the paste is cooked, drain it,add
feta, tomatoes,
olive oil .3. Mix everything and
serve.