Wykonanie
Czekoladowo-
wiśniowy sernik z tego przepisu Sernik
czekoladowy z
czereśniami . Świeże
czereśnie zastąpiłam
wiśniami ze słoika. Ciasto było naprawdę pyszne na drugi dzień, więc radzę poczekać.Składniki:angielski spód:150 g
herbatników pełnoziarnistych80 g rozpuszczonego
masłaMasa:800 g kremowego
serka śmietankowego, np.
Mleczna Dolina z Biedronki4
jajka,150 g
cukru,200 g dobrej, ciemnej
czekolady,500 g
wiśniHerbatniki pokruszyć i połączyć z roztopionym
masłem. Masa powinna przypominać mokry piasek. Następnie wyłożyć nią dno tortownicy (ok. 24 cm), dokładnie dociskając i odstawić do lodówki na ok. 30 min.
Ser utrzeć z
cukrem, osobno utrzeć
jajka z
cukrem, następnie stopniowo dodawać
jajka do
sera.
Czekoladę rozpuścić w
wodnej kąpieli i ostudzić, dodać do
sera i dokładnie wymieszać. Na końcu dodać wydrylowane
wiśnie ze sloika i wymieszać ręcznie. Masę wylać na
herbatnikowy spód, piec ok. 1h w 170 C. Pamiętać, żeby owinąć tortownicę z zewnątrz folią aluminiową, ponieważ :po pierwsze -
masło podczas pieczenia się rozpuszcza i wycieka, jeśli tortownica jest nieszczelnapo drugie- sernik to delikatne ciasto i łatwo jest go przypalić, a folią aluminiowa powinna temu zapobiec.Sernik powinien stygnąć przy uchylonych drzwiach. Można ozdobić go
czekoladową polewą i
wiśniami....................................................................................................................................................................Fresh cherries can be replaced by cherries from the jar . The dough was really delicious the next day, so I advise you to wait.ingredients:English bottom biscuit:150 g of whole-grain biscuits80 g ofDissolved buttercheescake800 g cream cheese cream,4 eggs,150 g of sugar,200 g of good, dark chocolate,500 g of cherriesCrush biscuits and combine with melted butter . Doub should resemble wet sand. Then put it as the bottom of heatproof pan(about 24 cm), and put in the fridge for about 30 minutes.Mix cheese with sugar until it gets light, mix eggs and sugar until light, then gradually add the egg to the cheese. Dissolve the chocolate in a water bath and cool, add cheese and mix thoroughly. At the end add the cherries from the jar and mix by hand.
Pour the massk over english biscuit bottom and for bake about 1 hour at 170 C. Be sure to wrap the
cake form from the outside with aluminum foil because:firstly - the butter
melts during bakingsecondly, this is delicate
cake cheesecake and it is easy to burn him, and aluminum foil should prevent this.Cheesecake requires to cool down at the open door . You can decorate it with chocolate sauce and cherries.