Wykonanie
Budyń czy też krem, który ani razu nie zawiódł mnie smakiem - połączenie
banana oraz
awokado sprawdza się idealnie. Dziś nieco mniej surowa wersja - z pieczonymi jadalnymi
kasztanami, które udało mi się ostatnio kupić (nie ma to jak Biedronka ;)). Dodaję, miksuję i otrzymuję najzdrowszy, delikatny, aksamitny
budyń, któremu nie brak naturalnej
słodyczy. Dodatkowo przyprawiam szczyptą
cynamonu, który jesienią praktycznie codziennie gości w moich daniach, i mieloną
wanilią . Poza tym, całość podaję wraz z prażonymi
płatkami migdałów jak i siekanymi
migdałami . Na wierzch trafiają też karmelizowane w
syropie klonowym kasztany . Słodko mi, na zdrowie! :)


budyń awokado-
banan-
kasztany z
cynamonem podany z prażonymi
płatkami migdałów, siekanymi
migdałami oraz karmelizowanymi
kasztanami jadalnymi
pudding avocado-
banana-chesnuts with cinnamon served with toasted almond flakes, chopped almonds and caramelized chesnuts

Składniki:- niewielkie dojrzałe
awokado- dojrzały
banan- kilka upieczonych
kasztanów jadalnych- mielony
cynamon oraz
wanilia- ok. 1/3 szklanki
mleka owsianego (lub inne roślinne)- łyżka
mąki z
kasztanów jadalnych (można pominąć)- opcjonalnie: łyżeczka
syropu klonowegoWszystkie składniki bardzo dokładnie ze sobą zmiksować. Przełożyć do miseczki i podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Jeśli macie ochotę na rozgrzewające śniadanie z
kasztanami - polecam owsiankę na
mleku owsianym z chia, pieczonymi jadalnymi
kasztanami oraz
syropem daktylowym i
cynamonem ;)

Wczoraj robiłam też domowe tahini i udało mi się osiągnąć zamierzony efekt - jest gładkie i lejące się, najlepsze! :)

domowe tahini z
sezamu bio Fresano :)homemade tahini from bio
sesame FresanoDziś mnie nie ma. To znaczy jestem, ale zupełnie w innym miejscu. Zjadam bardzo wczesne śniadanie - dodający energii, ultra zdrowy krem i wybywam na cały dzień. Kierunek ->
Kraków.Przyjemnej niedzieli! :)