ßßß

sezamowe placuszki owsiane z bananem i tahinisesame oat pancakes with banana and tahiniSkładniki:4 łyżki płatków owsianychłyżeczka sezamu łuskanego
łyżka mielonego siemienia lnianego2 łyżki mąki owsianej1/2 szklanki mleka roślinnego (tu: ryżowe)mielona wanilia1/2 dużego dojrzałego bananałyżka syropu klonowegoPłatki owsiane zalać na noc mlekiem wraz z sezamem i wanilią. Rano dodać siemię, mąkę, syrop oraz rozgniecionego banana. Dokładnie wymieszać. Smażyć na rozgrzanej patelni lekko natłuszczonej olejem kokosowym (lub suchej), najlepiej pod przykryciem. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!Poranne, sztuczne światło nie sprzyja fotografii. To jeden z powodów dla których trochę tęsknie za latem. Aczkolwiek nie ‚nacieszyłam’ się jeszcze zimą i chętnie obejrzę znowu uroki śnieżnego krajobrazu. W górach byłoby najlepiej, jednak dużo pracy mnie czeka i nie wybieram się nigdzie w najbliższym czasie. To znaczy, nie mam planów, na razie. Wierzę, że w wakacje w samolot wsiądę. W podróż do kraju, w którym myślami oraz marzeniami stale jestem.Miłego tygodnia!