Wykonanie
Czas poeksperymentować z naleśnikami. Nie ma to jak smażyć je sobie na śniadanie w środku szkolnego tygodnia! Żaden problem, sama przyjemność :) Na moją patelnie trafiają dziś wegańskie naleśniki
bananowe . W dodatku
kakaowe ! Z
mąki owsianej jak i gryczanej z dodatkiem
siemienia lnianego . Delikatne, cienkie, naturalnie słodkie, naturalnie smaczne! Podaję je wraz z resztą
banana, chrupiącym ziarnem kakaowca, zdrową suszoną białą
morwą i obficie polewam złocistym
syropem klonowym oraz tahini .
wegańskie
kakaowo-
bananowe naleśniki (owsiano-gryczane) podane z
bananem, ziarnem kakaowca, suszoną białą
morwą,
syropem klonowym oraz tahinivegan cocoa-
banana crepes (with oat and buckwheat
flour) served with
banana, cocoa nibs, dried white mulberry, maple
syrup and tahini
Składniki:- 1/2 szklanki
mąki (owsianej i gryczanej 2:1)- 1/2 dużego dojrzałego
banana- łyżka
siemienia lnianego- ok. szklanki
mleka sojowego (mniej więcej 200ml)- łyżeczka naturalnego
kakao-
olej kokosowy do smażeniaWszystkie składniki bardzo dokładnie ze sobą zmiksować. Smażyć cienkie naleśniki na dobrze rozgrzanej, natłuszczonej patelni. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!To danie bierze udział w konkursie urodzinowym u Veggie ;)~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Długi dzień mnie czeka. Lunch-box od wczoraj gotowy, ja - przygotowana i z dobrym humorem. Oby go nie zabrakło do końca dnia. Naleśniki z samego rana dodają energii i przestawiają myśli na pozytywne... magia? Kolejny comfort food, poza owsianką, który zawsze poprawia mój nastrój :)Miłego dnia :)