ßßß Cookit - przepis na Naleśniki (bez glutenu, jajek i mleka)

Naleśniki (bez glutenu, jajek i mleka)

nazwa

Wykonanie

Składniki:
siemię lniane mielone
1 łyżeczka
mąki: ryżowej, kukurydzianej, ziemniaczanej i jaglanej po 2 łyżki
mleko sojowe lub ryżowe około 200 ml
olej 1 łyżeczka
Przygotowanie:
Wymieszać mąki i siemię lniane. Dodać wodę, rozmieszać mikserem aby nie było grudek. Ciasto powinno być dosyć gęste, dodać tyle mleka lub wody aby konsystencja pozwalała na rozlanie się ciasta na patelni.
Patelnię z powłoką ceramiczną lub teflonową posmarować olejem, wylewać ciasto możliwie najcieńszą warstwą - rozprowadzać po całej powierzchni nachylając patelnię. Smażyć z obu stron do lekkiego przyrumienienia.
Źródło:http://glodnyalergik.blogspot.com/2014/05/nalesniki-bez-jajek-mleka-i-glutenu.html