Wykonanie
Wygląda jak gigantyczne oreo, ale to miękka,
kakaowa bułeczka i mnóstwo kremowego
serka wewnątrz. Idealna na śniadanie, bo skład ma podobny do owsianki. Bardzo sycące i satysfakcjonujące, choć ilość kremu nie pozwala ugryźć tego dania z gracją ;)►
mąka owsiana/zmielone
płatki owsiane [40 g/ 4 łyżki]►
olej kokosowy [10 g/ łyżka]►
kakao [5 g / 2 łyżki]►
banan [130 g/ 1 średnia sztuka]►
serek chudy 0 % [200 g]► słodzik np.
stewiaRozdrobnić
banana widelcem lub blenderem ręcznym, dodać
mąkę,
kakao i
olej. Wymieszać dokładnie i pozostawić na 10 min, aby zgęstniało; w tym czasie rozgrzać piekarnik do 180 stopni.Na papierze do pieczenia rozłożyć masę równomiernie na dwa ,,ciastka''. Piec przez 20 min, wyjąć i zostawić do ostygnięcia.Posłodzić
serek słodzikiem wg. uznania (ewentualnie
miodem,
ksylitolem,
syropem z agawy, ale w razie czego trzeba to sobie indywidualnie doliczyć do makro ;))Złożyć kanapkę i pałaszować.