Wykonanie
Piękne, wielkie, pachnące i słodkie...
truskawki ! Zaraz obok - słodkie, ciemne, lśniące...
czereśnie ! Co wybrać? Odpowiedź jest prosta. Do
śniadaniowego kremu owsianego trafiły i
truskawki i
czereśnie. Kremową konsystencję uzyskał dzięki
tofu - miękkie i delikatne, a po zmiksowaniu puszyste niczym mus. Do tego korzeń maca . Rano już tylko podane z najlepszym
masłem z
nerkowców oraz białą
morwą . Sama przyjemność dla podniebienia :)




czereśniowo-
truskawkowy krem owsiany z
tofu i maca podany z
masłem z
nerkowców oraz suszoną białą
morwącherry-strawberry oat cream with
tofu and maca served with cahsewnut butter and dried white mulberryTrudno zdecydować, które zdjęcie wybrać...Składniki : 5 łyżek
płatków owsianych, 150g
tofu silken, spora garść ciemnej odmiany
czereśni, dwie duże
truskawki, opcjonalnie: łyżeczka
syropu klonowego - całość zmiksowana i wstawiona na noc do lodówkiWracając do wczoraj, nie polecam zjadania całego dużego opakowania
jagód w jeden dzień. Żołądek się buntuje i nie jest tak przyjemnie. Dziś nowy dzień i kolejne
owoce 'w kolejce', ale zdecydowanie już rozsądniej ;) To dopiero początek lipca... Niech tylko pojawią się
brzoskwinie ! Najlepsze z
masłem orzechowym :)Miłego czwartku!