Wykonanie
Kolejny pomysł na wegańskie gofry . Tym razem wersja gryczano-owsiana z mocą
banana ! Do tego
orzechowy posmak dzięki
maśle orzechowym . Wyjątkowo chrupiące, naturalnie słodkie. Jak je podać? Nie ma nic lepszego niż polskie 'leśne skarby' - pierwsze w tym roku
jagody, urocze słodkie
malinki i piękne
truskawki, a wszystko to oblane
syropem klonowym .
Owoce te dodają tyle szczęścia, że moje usta po tym śniadaniu nie potrafią przestać się uśmiechać :)




wegańskie gryczano-owsiane gofry
bananowo-
orzechowe podane z
malinami,
jagodami,
truskawkami,
gorzką czekoladą oraz
syropem klonowymvegan buckwheat-oat waffles with
banana and peanut butter served with raspberries, blueberries, strawberries, dark chocolate and maple
syrup
Składniki:- 1/2 szklanki
mąki (1:1 gryczana i owsiana)- 1/2 dojrzałego
banana-
mleko sojowe- łyżka
masła orzechowego- 1/2 łyżeczki
sody oczyszczonejWymieszać wszystko dokładnie, przy czym
banana dobrze rozgnieść i dodać do masy.
Mleko sojowe dolać do uzyskania konsystencji gęstej
śmietany. Smażyć w nagrzanej gofrownicy. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Przyznam, że
drożdżowe mają teraz konkurencje. Te smakowały wyjątkowo!Przyjemnej niedzieli! :)