Wykonanie


Batatowo - karmelowa ** muffina owsiana podana z
masłem orzechowym,
bananem i
mandarynkamiPrzepis:- 1 średni
batat upieczony w piekarniku i zblendowany na pueere- 5 łyżek
płatków owsianych zmielonych na
mąkę lub
mąki owsianej- łyżeczka maca-
mleko sojowe do odpowiedniej konsystencjiWszystkie składniki dokładnie wymieszać, aż powstanie gęsta jednolita masa. Całość przełożyć do kokilki wyłożonej uprzednio papaierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez 25 minut. Smacznego !:)Widziałam już wiele dań z
batatami w roli głównej,ale muffiny jeszcze nie. Dlatego dzisiaj skorzystałam z wolnego, niedzielnego poranka i włączyłam piekarnik i się nie zawiodłamA do dzisiejszego śniadania dodałam chyba jednego z najlepszych
maseł orzechowych jakich do tej
pory jadłam (
Mark &Spencer i Lidl się musi schować :D) <3