Wykonanie
Zapiekam śniadanie - w zasadzie te, które zazwyczaj można zobaczyć w zimnej wersji, czyli słoiczkową owsiankę na
jogurcie greckim . Ja dodaję
jajko, nutę
cynamonu i kolejnego dojrzałego
banana . Do tego z wierzchu posypuję
płatkami migdałowymi, a jeszcze dla smaku i
wiórkami kokosowym i . Wkładam do piekarnika, a
potem już tylko delektuję się smacznym śniadaniem.



pieczona bananowa owsianka na
jogurcie greckim z
cynamonem,
płatkami migdałowymi oraz wiórkami kokosowymibaked
banana porridge with greek
joghurt, cinnamon, almond flakes and grated coconut

Składniki:- 5 łyżek
płatków owsianych- łyżka
płatków jaglanych- niecałe 1/2 szklanki
mleka- 3 łyżki
jogurtu greckiego- opcjonalnie coś do posłodzenia (zbędne gdy
banan jest dojrzały)-
cynamon- 1/2 dojrzałego
banana-
jajko na wierzch:
wiórki kokosowe i
płatki migdałowePłatki owsiane i jaglane zalewam
mlekiem i mieszam z
jogurtem greckim. Zostawiam na noc w lodówce. Rano dodaję
jajko, rozgniecionego
banana oraz
cynamon i słodzę (u mnie trochę
syropu klonowego). Całość dokładnie mieszam. Przekładam do kokilki/naczynia do zapiekania. Wierzch posypuję
migdałami i wiórkami. Piekę w 180 stopniach Celsjusza przez ok. 30min. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Nie wszystko takie "straszne" jakie się wydaje być. Czasami po prostu stres jest zbędny, a jednak potrafi człowieka wykończyć, zaatakować myśli, przejąć kontrolę.
Potem nagle miłe zaskoczenie - jednak nie było źle i po co te nerwy?, to tylko szkodzi zdrowiu! Można, jeśli się tylko chce - szukać równowagi, opanować emocje, swoje uczucia. Chociaż próbować, nawet kiedy nie jest łatwo.N ie do końca dziś zwyczajny dzień.