Wykonanie
Dziś z samego rana różowo - różowe śniadanie w różowej kokilce. Dlaczego tak? Za sprawą
truskawek, które znowu chętnie wyciągam z zamrażalki, by posmakować namiastkę lata. Zrobiłam
pudding, który z całą pewnością będzie częstym wyborem w letnie poranki. Miał być mus, jednak blender znowu odmówił posłuszeństwa i wyszło "pół na pół".
Truskawkowo -
jogurtowe zestawienie smakowe. W środku chrupiące kawałeczki
gorzkiej czekolady, a z wierzchu surowe
pistacje, które stanowią świetny kontrast nie tylko smakowy, ale i kolorystyczny. Pomysł na lekkie śniadanie i zarazem sycące.



truskawkowo-
jogurtowy pudding owsiany na
mleku z
gorzką czekoladą oraz surowymi
pistacjamistrawberry-yoghurt oat
pudding with milk, dark chocolate and raw pistachiosSkładniki:- 5 łyżek
płatków owsianych- szklanka
mleka- łyżeczka agaru- łyżka/łyżeczka
syropu z agawy-
truskawki (u mnie mrożone)- 2 łyżki
jogurtu naturalnego-
gorzka czekolada-
orzechyPłatki owsiane ugotować w 200ml
mleka. Dodać do nich
truskawki oraz
syrop z agawy. Można zmiksować. Pod koniec wymieszać dokładnie z
jogurtem. Agar rozpuścić w 50 ml
mleka. Gdy owsianka lekko ostygnie wymieszać ją razem z agarem. Dodać kawałki
gorzkiej czekolady. Przełożyć do miseczki/kokilki. Na wierzchu ułożyć dowolne
orzechy. Wstawić na całą noc do lodówki. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Patrzeć na świat przez różowe okulary ...? Nie zawsze jest tak łatwo. Warto się postarać, warto spojrzeć na życie w optymistycznym sposób, zapomnieć choć na chwilę o problemach i odetchnąć od codziennego pędu. Weekend się zbliża, także jest możliwość, by właśnie tak postąpić :) Miłego piątku!Dziś Walentynki. Wiersz, który ostatnio wywarł silne emocje, nie tylko na mnie. Poczytaj . Tak już mniej różowo, ale myślę, że też warto zwrócić na to uwagę.