Wykonanie
            Truskawkowe szaleństwo trwa!Stąd więc i kolejna moja propozycja deserowo- 
śniadaniowa- jak kto lubi!:)Po angielsku 
pudding ryżowy, po polsku 
ryż na mleku. Sycące danie, może być podawane zarówno na ciepło, jak i na zimno.Jako, że za moim oknem znowu szaruga, zaserwowałam sobie wersję ciepłą.Dla M., z nadzieją na słońce, czeka zaś zimny deserek:) Do wyboru, do koloru...
Pudding ryżowy z 
truskawkami120 g 
ryżu krótkoziarnistego350 ml 
mleka2-3 łyżki 
syropu z agawy200 g 
truskawekRyż zalewamy 
mlekiem i gotujemy na małym ogniu około 20-30 min, często mieszając (polecam sprawdzony garnek z nieprzywierającym dnem, 
mleko łatwo się przypala!) Gdy całość zgęstnieje i 
ryż będzie już miękki, dodajemy 
syrop z agawy i gotujemy jeszcze przez chwilę.Kilka 
truskawek odkładamy, resztę miksujemy na gęsty sos.Do szklaneczek wlewamy odrobinę sosu na dno, przykrywamy ugotowanym 
ryżem, z góry ponownie polewamy grubą warstwą sosu. Dekorujemy 
truskawkami.Smacznego!
