Wykonanie
Nowy Rok, noworoczne śniadanie. Lekko cynamonowa
kasza jaglana z
migdałami zapieczona pod pierzynką. Z czego ta kołderka? Z
serka naturalnego z dodatkiem wiórek
kokosowych . Wszystko z
słodyczą syropu klonowego . Proste śniadanie, a sam tak wyjątkowy. Najpierw delikatna warstwa
kokosowego serka, a następnie lekko chrupiąca
kasza jaglana z kawałkami
migdałów. Rozpływa się w ustach! Już mam ochotę na inne wersje smakowe.




cynamonowa
kasza jaglana z
migdałami pieczona pod
kokosową pierzynką z
serka naturalnegocinnamon millet with almonds baked under the coconut natural cream chesse

Składniki:- ok.4 łyżek
kaszy jaglanej-
cynamon-
migdały-
syrop klonowymasa serowa:- 150g
serka naturalnego-
żółtko jaja- łyżeczka wiórek
kokosowych- łyżka
syropu klonowego (lub np.
miodu,
syropu z agawy,
cukru)
Kaszę ugotować na wodzie - można wieczorem, by rano skrócić czas przygotowywania. Następnie wymieszać z pozostałymi składnikami, ilość dostosować do własnego smaku. Wyłożyć do kokilki wysmarowanej lekko tłuszczem. Dokładnie docisnąć do dna.
Serek naturalny utrzeć z
żółtkiem, dodać pozostałe składniki i gotową masę wylać na
kaszę.Piec w 180 stopniach Celsjusza przez około 35min. Smacznego!inspiracja u Blaithin, dziękuję ;)~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~To już koniec, koniec 2013 roku. Witam was w nowy dzień, z nową datą, nowym kalendarzem w ręku i z dobrym nastawieniem. Czuję, że to będzie dobry rok. Wszystko zależy od nas samych. Live life like you mean it.Dziękuję bardzo za wczorajsze życzenia! :)