ßßß Cookit - przepis na 557. pod kokosową pierzynką. Nowy Rok.

557. pod kokosową pierzynką. Nowy Rok.

nazwa

Wykonanie

Nowy Rok, noworoczne śniadanie. Lekko cynamonowa kasza jaglana z migdałami zapieczona pod pierzynką. Z czego ta kołderka? Z serka naturalnego z dodatkiem wiórek kokosowych . Wszystko z słodyczą syropu klonowego . Proste śniadanie, a sam tak wyjątkowy. Najpierw delikatna warstwa kokosowego serka, a następnie lekko chrupiąca kasza jaglana z kawałkami migdałów. Rozpływa się w ustach! Już mam ochotę na inne wersje smakowe.
cynamonowa kasza jaglana z migdałami pieczona pod kokosową pierzynką z serka naturalnego
cinnamon millet with almonds baked under the coconut natural cream chesse
Składniki:
- ok.4 łyżek kaszy jaglanej
- cynamon
- migdały
- syrop klonowy
masa serowa:
- 150g serka naturalnego
- żółtko jaja
- łyżeczka wiórek kokosowych
- łyżka syropu klonowego (lub np. miodu, syropu z agawy, cukru)
Kaszę ugotować na wodzie - można wieczorem, by rano skrócić czas przygotowywania. Następnie wymieszać z pozostałymi składnikami, ilość dostosować do własnego smaku. Wyłożyć do kokilki wysmarowanej lekko tłuszczem. Dokładnie docisnąć do dna.
Serek naturalny utrzeć z żółtkiem, dodać pozostałe składniki i gotową masę wylać na kaszę.
Piec w 180 stopniach Celsjusza przez około 35min. Smacznego!
inspiracja u Blaithin, dziękuję ;)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
To już koniec, koniec 2013 roku. Witam was w nowy dzień, z nową datą, nowym kalendarzem w ręku i z dobrym nastawieniem. Czuję, że to będzie dobry rok. Wszystko zależy od nas samych. Live life like you mean it.
Dziękuję bardzo za wczorajsze życzenia! :)
Źródło:http://prettystrawberries.blogspot.com/2014/01/557-pod-kokosowa-pierzynka-nowy-rok.html